Legfontosabb > Dekoráció

Melyik akril fürdő jobb: kombinálva öntött vagy extrudált akrilból?

Ha szeretné frissíteni a fürdőszobát, természetesen azt szeretné, hogy az új fürdő kényelmes legyen, szép és tartós legyen.

Ebben az esetben az akrilfürdő jó megoldás lenne. Az ilyen fürdők különböző formák és színek most már megvásárolható sok vízvezeték üzletek.

Azonban megpróbálva megtalálni a választ arra a kérdésre, melyik akril fürdő jobb, a felülvizsgálatok megtalálhatók a legellentmondásosabbak. Vannak vélemények az akril fürdők tartósságának hiányáról, az instabilitásról a karcolásokról (meg kell jegyezni, hogy gyakoribbak azok a kételyek, amelyeket az emberek akril fürdővel nem rendelkeznek otthon).

Mi az akril a fürdőszobában?

Először is, az akril nem csak "műanyag", hanem termoplasztikus. Az eredetileg átlátszó folyékony polimetil-metakrilát (PMMA) előállítása a polimerizációs szakasz előtt adalékanyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a baktériumok növekedését, valamint a színező komponenseket.

Kiderül egy akril lap, amelyből a terméket maga melegíti fel. Az akrilfürdő sűrűsége és simasága nem érintetlen, egyszerű tisztítás hagyományos tisztítószerekkel, idővel nem fakul, és nem kellemetlen "régi" árnyalatokat kap.

A kiváló minőségű akril lap ereje hasonló az öntöttvas erősségéhez. És végül, az akril fürdő sima felülete kellemes az érintésre, és nem érintkezik a bőrrel, szemben a fémfürdővel.

Úgy tűnik, hogy ha minden fürdő ugyanolyan csodálatos anyagból készült, mint az akril, a választás nem nehéz. Elég választani egy megfelelő méretű fürdőt, kiválaszthatja a kívánt alakot és színt, és fizethet. Azonban a különböző gyártók modellek közötti különbség 40-50% -ot ér el!

És gyakran az aszkéta klasszikus formák fürdője drágább, mint egy összetett forma nagy szerkezete. Magyarázatok eladók, hogy egy drágább fürdő közvetlenül Európában, nem elég. Pontos választ igényel, mi a legjobb minőségű akril fürdő.

A válasz egyszerű: az ár (és a minőség) különbsége az akril lap előállításának különböző technológiáiban rejlik, amelyekből a fürdőt gyártják.

A gyártási technológia szerint az akril fürdők anyaga a következő:

 • Öntött homogén akril;
 • Extrúziós akril;
 • Kombinált anyag az egyik fenti akrilból és ABS műanyagból.

Ez utóbbi esetben az oroszlánrész az anyagból, amelyből a fürdőt elkészítik, akrilnitril-butadién-sztirol (ABS). Az akril csak vékony réteg formájában jelenik meg a fürdő belső felületén.

Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy mindhárom lehetőség teljesen hivatalos technika, amelyet a higiénés akril termékek gyártása során használnak. Nem kérdés hamis vagy hamis.

Szeretné tudni, hogy mi az előnye és hátránya az akril fürdők általában. Részletek a mi cikkünkben.

Vagy lásd a zöld dizájn példáit.

Öntött Akril Fürdőkád

A fürdők termesztésében a legtartósabbak, de a legdrágábbak is öntött akrilból készülnek.

Ebben az esetben az akrilfóliát a fenti technológia gyártja folyékony PMMA-bázissal polimerizálással. A lemez vastagsága 4-6 mm-en belül változik.

Az öntött akril fürdő két réteggel rendelkezik: maga az akril és a megerősítő réteg. A jobb minőségű termékeknél az erősítés nem üvegszálas, hanem poliuretán kompozitból készül.

Az ilyen fürdőket általában a termék egyszerűbb alakja jellemzi, mivel nem igényelnek olyan további merevítőket, amelyeket művészi görbékként álcáztak.

Kétségtelen előnyt jelent az anyag nagy sűrűsége, a felület kellemes simasága, a mikropórusok hiánya, ahol a szennyeződés és a baktériumok elhúzódhatnak.

A karcolásoknál a felületen sokkal könnyebb javítani, vagy csak fényezni. Mivel az öntött akril homogén, az alsó vagy oldalsó vastagság enyhe csökkenése nem okoz szomorú következményeket.

A hátrányok közé tartozik az ár. A hátrányos tulajdonság másik hátránya: úgy vélik, hogy az öntött akril kevésbé ellenáll a hatásnak, mint az extrudáló akril.

Valójában megtalálhatóak azok a kísérletek, amelyeknél 800 g fémsúlyt a fürdőbe dobtak, és az extrudálás akril képes ellenállni egy súlycsökkenésnek egy nagyobb magasságból, de nem öntött.

De óhajtani, 800 grammos súlyos nehézvíz-kalapács, amely akár egy öntöttvas-fürdőt is tehet, és reménytelenül megakadályozhat egy acélból.

Akrilfürdő ellenőrzése kalapáccsal - videó

Amint azt a videóból láthatjuk, a fürdő sikeresen eljut a teszten, ezért eldöntheti, hogy fontolja meg, hogy az akril fürdők tartósak-e vagy sem.

Mi a különbség az öntött akril és az extrudáló akril között?

Extrudáló akril, lényegében ugyanaz az akril, de a fürdőkészítéshez használt lemezanyagot nem polimerizálással és az akril-granulák magas hőmérsékletű extrudálásával állítják elő.

Ez a technológia jelentősen csökkenti a költségeket, az akril lapok egyenletes vastagságúak és jobbak a termékek gyártása során. Az anyag ennek következtében porózusabb, mint az öntött akril, bár az első vizuális megkülönböztetése a másodiktól nem könnyű.

Ebben az esetben a minőségért való felelősség nemcsak a fürdők gyártására, hanem az akrillap gyártására is vonatkozik.

Számos nyugat-európai országban tilos az emberi bőrrel érintkező extrúziós anyagokból készült fürdők és termékek előállítása. Meg kell azonban jegyezni, hogy ugyanabban az országban a zuhanykabinok, zuhanypanelek és fürdőkádak raklapjai extrudált akrilból készültek.

Kelet-Európában és Ázsiában nincsenek tiltások az extrúziós anyagok használatára.

Kiválasztásakor a kút extrudálás akril kell figyelni a gyártó. A kelet-európai vállalatok termelnek tisztességes minőségű termékeket az Európában gyártott akril lapokból.

Ebben az esetben a különféle formájú és méretű fürdők széles választéka előnyös, alacsonyabb áron, mint az öntött akril termék. Ebben az esetben a fürdő erőssége és megjelenése teljes mértékben megfelel az elfogadott szabványoknak.

A hátrány kisebb, mint az akril fürdők esetében, melyet fröccsöntési eljárással, a gyártó által megadott 4-5 éves működési idővel végeztünk.

Ha a fürdőt egy kevéssé ismert ázsiai vállalat készítette, különösen ügyelni kell a vásárláskor. Mivel a gyártó lecsökkentette az árcsökkentés útját, figyelmet kell fordítania a vasalás minőségére és az anyag vastagságára, különösen a kanyarokban és a fém keret kialakításánál.

Még jobb, kérje az eladónak a megfelelőségi igazolást.

Általánosságban elmondható, hogy az extrúziós akril vagy a fröccsöntés választékával szemben azt mondhatjuk, hogy az extrudálási akrilból készült kiváló minőségű fürdő az "ár-minőség" egyensúly szempontjából méltó megszerzés, de az abszolút jellemzők valamivel alacsonyabbak a fröccsöntéssel szemben.

Akril bevonatos fürdők

A legolcsóbbak az ABS műanyag és akril permetezés kombinációjából származó fürdők.

Itt a kínai és a török ​​gyártók átterjedtek a vállukon a piac teljes szélességében. Az utóbbiak hitelezéséhez meg kell jegyezni, hogy a gyártók még a termékeiket sem próbálják ellensúlyozni a nyugat-európai márkák számára. Elfogadható minőség, elfogadható ár.

Egy kompozit fürdő, megfelelő lemezvastagsággal és kiváló minőségű megerősítéssel, nem kevésbé erőteljes és kényelmes a tiszta akrilalkatrészekhez képest.

A nyilvánvaló hátrány a vékony réteg PMMA-lerakódás. Az akril nem karcálló, ezért nem ajánlott mosóporral és csiszolóanyagokkal mosni.

De ha az első változatoknál, különösen az akril bevonatolásánál, a véletlen karcolások nem okoznak kárt a terméknek, abban az esetben, ha az összetett víz behatolhat az akril réteg alá, ami végül hólyagosodáshoz és mikrotörésekhez vezethet.

Ha azonban az összetett akril fürdőt rendeltetésszerűen használják, akkor tisztán és kompetensen gondoskodik róla, sok évig tart, nem rosszabb, mint a drágább társaik.

A skandináv stílusú fürdőszoba meglehetősen szokatlan design Oroszország számára. Lásd a példák ilyen fürdőszobákat cikkünkben.

Ha még mindig fürdőt választasz, nézd meg az öntöttvas kádakról készült áttekintést, amely bemutatja az orosz és a külföldi termékeket.

És ez a cikk megmondja, hogy mennyi öntöttvas fürdő.

Hogyan lehet megkülönböztetni

Sajnos a laikus nem tud vizuálisan megkülönböztetni a fröccsöntési technológia által gyártott fürdőt az extrudáló akrilból készült anyagból.

Javasoljuk, hogy alaposan olvassa el a fürdő egy adott modelljének leírását, és nyugodtan kérdezze meg az eladót dokumentáció és tanúsítványok alátámasztására. A távollétük komoly okot jelent az ilyen vásárlás megtagadására.

E példák közül a kétségtelen minőségi kedv a formázott akril fürdője.

Az extrudált akrilfürdők gyártói nem értenek egyet ezzel a véleménnyel, bár a legtöbb érvet a "szinte nem rosszabb", "összehasonlítható jellemzők" kifejezésre redukálják. Egyértelmű árelőnnyel, a minőségi verseny a kedvence folytatódik.

És végül kompozit anyagból készült fürdő. Azt mondhatjuk, hogy szilárdan tartják az árrést, és ha gondosan kezelik, tökéletesen szolgálni fogják.

Miért 100% öntött akril?

Egyszerűen a LEGJOBB akrilnak számos nyilvánvaló és tagadhatatlan előnye van:

• A 100% -ban öntött akril ellenáll a felületi kopásnak és nagy kémiai ellenállással rendelkezik.

• Az akril fürdõ, a megfelelõ mûködéssel sokkal hosszabb ideig használható, mint a más anyagokból készült fürdõk, és megõrizheti eredeti tulajdonságait - a fehérség, a fényesség és a felület egyenletessége.

• A 100% öntött akril a többi típusú hőre lágyuló műanyaggal szemben a legnagyobb felületi szilárdsággal rendelkezik.

• A fürdők testtömege legfeljebb egy tonna (!) Deformálódás nélkül. A működtethető tartósság érdekében az ilyen fürdők nem rosszabbak az öntöttvasnál. Ugyanakkor az akril a kád legmagasabb keménységét és erősségét biztosítja, például a lehetséges hatások ellen.

• A 100% öntött akril jó fizikai, mechanikai és elektromos szigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.

• Sokkal kényelmesebb lesz ilyen fürdőkészülék, mint más anyagokból készült kád, mivel az akrilfürdő 6 (!) Lassúságot ad, mint egy öntöttvas, és még lassabb is, mint egy acélfürdő! A 100% -ban öntött akril fürdője csak 1 fok 30 perc alatt lehűl (öntöttvas fürdő - 1 fokkal 5 perc alatt)!

• A 100% -ban öntött akril fiziológiailag ártalmatlan, higiénikus és ellenáll a víz és a biológiai közeg hatásainak.

• A "kemény" víz (amely vízvezetéken keresztül folyik Oroszországban) nem befolyásolja a fürdő állapotát. Ezenkívül a speciális AntiMicrob adalékanyagnak köszönhetően, valamint a porozitás hiányában az egészségügyi teljes öntött akril megakadályozza a mikrobák és baktériumok megjelenését és multiplikációját.

Hogyan 100% öntött akril különbözik az ABS / PMMA-tól?

Mi a különbség a 100% öntött akril és az ABS / PMMA között, azaz a hagyományos műanyag, minimális réteg akril, ami gyakran adják az akril:

 • Az anyagok eltérő felszíni szerkezettel rendelkeznek: a 100% öntött akril fényes, nem porózus felülettel rendelkezik, és az ABS / PMMA "durva" felületi szerkezettel rendelkezik. Az akril felülete valójában megvédi magát a szennyeződéstől és megelőzi a baktériumok fejlődését, míg az ABS / PMMA fürdők gyorsan egyfajta szennyeződést és baktériumgyűjteményt alakítanak ki.
 • Az anyagok különböző fűtési jellemzőkkel rendelkeznek. Az akril fürdők egyenletesek az anyag vastagságában. Az ABS / PMMA lapot kétféle műanyag - ABS és PMMA együttes extrudálással ("ragasztás") nyerik, amelyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek az anyag bővítésénél a fűtés és a hűtés során. Vagyis a fürdő működése során bekövetkező gyakori hőmérsékletváltozások következtében a felszínen keletkező mikrotömbök, amelyekben a szennyeződés felgyülemlik, a fürdő megjelenése drámaian változik, míg az akril fürdők megőrzik megjelenésüket az egész élettartam alatt.

Öntés és extrudálás akril - mi a legjobb a fürdőhöz?

Ezeknek a termékeknek a legnépszerűbb típusai az akril fürdők. Nem kell külön boltokban keresni, egyedi megrendeléseket rendezni nekik, a felállás szokatlanul kiterjedt. Az akril azonban más. Nem, kémiailag szinte teljesen megegyezik a fürdéssel, de itt a gyártási technológia jelentős különbséggel bír. Két ilyen technológia létezik: öntés és öntés, azaz fröccsöntés és extrudálás akril. Mi a különbség közöttük, mi az előnye és hátránya - beszéljünk erről a blogunkban.

Meg kell jegyezni, hogy az "akril" kifejezés polimermimetil-metakrilát (PMMA) néven értendő. Valójában ez egy összetettebb összetételű műanyag. A fürdőkészítés során használt akril higiénikus, vagyis hosszan érintkezik a vízzel, ellenáll a tisztítószereknek és egyéb vegyi anyagoknak, és antibakteriális is. Ezek a képességek a polimer kompozíció módosításával érhetők el.

Akrilgyújtás

Amint azt a névből kitalálhatjuk, az akrilgyártást a kémiai keveréknek egy bizonyos formába öntésével hozhatjuk létre. A színtelen PMMA-t színezékkel és egyéb anyagokkal hígítják bizonyos tulajdonságok átadására. A készítmény polimerizációja után alumíniumból, acélból vagy szilikátokból alakul ki, hogy egy bizonyos formát szerezzen. Néhány idő elteltével az űrlapot eltávolítják, és a kimenet kész fürdő.


Öntött fürdőkádak.

Ez a technológia lehetővé teszi, hogy összetettebbé tegye a fürdőt, így egyedivé és kiemelve a többi hasonló típusú modellt. Az ezen eljárás szerint előállított termékek nagyobb szilárdságú és keménységi mutatókkal rendelkeznek, amelyek hasonlóak az öntöttvasakhoz, jelentősen kisebb tömeggel. Az akril öntése tartósabb, és a gyártók gyakran hosszabb garanciát vállalnak az ilyen fürdők számára. A mechanikai sérülés nem okoz súlyos károkat - meg kell keményen kipróbálni, hogy látható maradjon a fürdő felületén. Vannak tesztek, amelyek során a fürdőt megkísérelték kalapáccsal megosztani, és ez nem volt lehetséges először.

Az öntött akril minden előnyével együtt hátrányai is vannak. Az első és a legfontosabb az ár. Az ilyen anyagokból származó termékek drágábbak a termelésben, ami a jelzésen marad az árcédulán. Ha egy akciós "akciós áron" vásárolt egy ajánlatot, és ez nem egy raktárkészlet maga, akkor ez ravasz - ez a dolog sokba kerül. Egyes esetekben az akril vastagsága is ingadozhat - ezt a termelési módszer okozza. A termékminőségre ez nem lesz komoly hatással, azonban ez a pillanat idővel "felbukkanhat". Ezenkívül a termelési folyamat több energiát és erőforrás-igényes, ami befolyásolja a gyártási időt.

Extrúziós akril

Az akrilfóliák fürdőzése népszerűbb megoldás. A technológia lényege egyszerű - a PMMA lapot először előállítják, majd sajtolják, ahol a jövő fürdő alakul ki nyomás és hőmérséklet mellett. Ezután befejeződik, és tökéletesítik.

Ezek a fürdők tagadhatatlan előnyei - termelésük sokkal olcsóbb, ami azt jelenti, hogy kedvezőbb áron lehet megvásárolni. A minőség nem szenved - a tulajdonságaiban az akril lapok majdnem olyan jóak, mint az öntött tekercsek, míg a vastagságváltozás hiányzik. A fürdők sokkal gyorsabbak, ami szintén csökkenti az árat, és megfizethetőbbé teszi őket.

De vannak hátrányai is. Az akrilfólia kádak alakjai nem különböznek egymástól - nehéz bonyolult tálat előállítani, ha a préselés, és nem az öntés kérdése. Megpróbálhatja megjavítani, de az utolsó költség jelentősen megnő. Az ilyen termékek élettartama és garanciája alacsonyabb, mint az öntött társaiknál. A gyártó azonnal jelzi, hogy ez a technológia olcsóbb, de kevésbé megbízható.

Következtetésként

Összefoglalva, azt akarom mondani, hogy lehetetlen világosan megmondani, melyik a fenti anyagok közül jobb. Mindegyikük alkalmas egy adott esetre, és minden felhasználó saját maga dönt arról, hogy mi a jobb neki választani. Az extrudálás és az akril öntése egyesíti a tartósságot, a piacon elérhetőséget és a modellek széles skáláját. A többi az a részlet, amelyet mindenki saját magának választ.

Akril termékek

Az akrilüveg gyártására kétféle technológia alkalmazható - extrudálás vagy öntés. Az extrudálás és az öntött akril (plexiüveg) különböző fizikai, mechanikai és működési jellemzőkkel rendelkező anyagok. Mindegyik típusú plexi rendelkezik saját előnyökkel és hátrányokkal. A gyártási technológia közvetlen hatással van az akril feldolgozhatóságára. Ezeknek az anyagoknak a mechanikai és hőkezelésére különböző módokat használnak - ezért nagyon fontos tudni, hogy melyik technológiát alkalmazták a szerves üveg előállításához.

Az extrudálás és öntés technológiai folyamatainak fő különbsége.

A módosított plexiüveget a monomer metil-metakrilátból állítják elő - polimerizálják az öntött akril tömb előállítását egy iniciátor hatására kémiai úton. A formált plexi molekulák hosszú és erős láncokba vannak kapcsolva. Ez azt jelenti, hogy az anyag szilárdsága molekuláris szinten van. Az extrudálási akrilüveg egy másik típusú nyersanyagból készül - granulált metil-metakrilát polimer. Az üregek kialakulása magas hőmérséklet hatására történik - a polimerizált granulákat felmelegítik és megolvasztják. Lehűlés után az akril tömb megtartja alakját. Az akril-extrúziós molekulák lánca - a rövid, intermolekuláris kötések kevésbé erősek. Az extrudálással előállított akrilüveg márkák megjelölésére a Plexiglas XT jelölését alkalmazzák öntött akril - Plexiglas GS jelölésére. Különleges módok vannak arra, hogy megkülönböztessük ezeket az anyagokat egymástól, ha a jelölés hiányzik.

Öntött akril gyártás

A fröccsöntött plexiüveg gyártásához a metil-metakrilát-monomer színtelen olajos folyadék, mint nyersanyag. A színezőanyagot, a lágyítót és más komponenseket hozzáadják az öntőtömeghez, hogy specifikus tulajdonságokat adjanak az akrilüvegnek. A metil-metakrilát benzoil vagy más iniciátorok jelenlétében belép a prepolimerizálószerbe, ahol a monomer primer polimerizációja megy végbe. A megformált prepolimert külön formában szolgálják fel két szilikát, alumínium vagy acéllemez között. Az alak végei zárt keret. A molekuláris kötések végső polimerizációja és keményítése a kamrákban erőteljesen keringő levegő hatására történik. Ennek eredményeképpen a tartós akrilüveg különféle üregek formájában van kialakítva, amelyeket később az akril termékek előállításához szállítanak.

Az öntött akril előnyei az extrudáláshoz képest

1. A komplex alakú üres elemek készítésének képessége. Hagyományosan a Plexiglas GS lapos, téglalap alakú keresztmetszetű lapok, blokkok, csövek és rudak formájában készül. De ha szükséges, bármilyen formájú termék lehet ilyen anyagból. Ebben az esetben az öntvény akril tömb konfigurációjának és méreteinek vastagsága, bonyolultsága gyakorlatilag korlátlan.

2. Magas vegyi ellenállás. A sajtolt plexi a savakkal és lúgokkal szemben ellenállóbb az extrudáláshoz képest. Ezért az öntött akril ajánlott a vízi környezetben, a szabadban és más körülmények között, ahol az agresszív közegekkel való érintkezés elkerülhetetlen.

3. Kiváló hőformázó képesség. Az ilyen anyag a termikus öntés során nem reagál az egyenetlen melegítésre, kevésbé zsugorodik, nem hajlamos a belső feszültségek kialakulására. Szükség esetén módosíthatja újra a terméket.

4. Erősebb erő. Az öntött akrilüveg az erősebb molekuláris kötésektől különbözik az extrudált üvegektől. A molekulákat egymásnak "ragasztják" egymáshoz hosszú lánccal, ezen kötések megtörésére és az anyag elpusztítására, sokkal nagyobb mennyiségű energiára van szükség az extrudálási módszerrel nyert plexiüveghez képest. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően az ilyen anyagot a megnövekedett ütésállóság jellemzi.

5. Tökéletes felületkezelés. A Plexiglas GS tökéletesen lapos felülettel rendelkezik. A követelményektől függően az akril lehet fényes vagy matt vagy dombornyomott felületi textúrájú.

Extrúziós akriltermelés

Az extrudáláshoz használt plexi speciális berendezést - extrudert használ. A nyersanyag granulált polimetil-metakrilát. A granulátumokat az extruder adagoló tölcsérébe öntjük, majd melegítjük, és egy viszkózus folyadék állapotába olvadunk. Elektromos fűtőberendezést használnak a hőmérséklet növelésére az extruder munkaterületében. Az extruder henger formájában van kialakítva, amelynek belsejében egy spirális csiga van, amely összekeveredik az olvadt granulátumokkal és speciális adalékokkal, homogén viszkózus tömeggé alakítja őket, és az egység elejére mozgatja. A polimer tömeg átmegy az extrudálófej résén. A munkadarab keresztmetszetét a fej kimeneti alakja határozza meg.

Miután kilépett a fejből, az anyagot több forgó henger között húzzák. Ebben a szakaszban egyenletes vastagság keletkezik a felületén. Miután elhagyta a tekercseket, a plexiüveget lassan lehűtötték és vágták. Az anyag bizonyos tulajdonságainak biztosításához olyan adalékokat használnak, amelyek növelik az anyag szilárdságát vagy hőállóságát, fokozzák a fénydiffúziós képességet és az áttetszőségt, és olyan anyagspecifikus optikai tulajdonságokat adnak, amelyek textúrájú felületet festenek vagy készítenek.

A kijáratnál az akril XT vastagsága 1,5-25 mm vastagságú, kerek vagy téglalap alakú keresztmetszetű csövek vagy rudak képződnek. A molekuláris kötések kevésbé tartósak, ezért az ütésállóság szempontjából az extrudálási plexi alacsonyabb az öntésnél. Továbbá, ez az anyag elvész a különböző színek, formák és vastagsága a vakok. Az extrudálási technológia korlátozza ezeket a paramétereket, de ennek ellenére ennek az anyagnak számos jelentős előnye van.

Az extrúziós akril előnyei a fröccsöntéshez képest

1. Nagy teljesítményű módszer. A plexi extrudálásának folyamata folyamatosan folytatódik, ezáltal növelve a gyártási folyamat termelékenységét. Ez az előny különösen fontos nagyvállalatoknál, amelyek nagy tételekben gyártják a plexiüveget. Ezekben az esetekben általában nagy extrudálású vonalak vannak építve, amelyek több nagy teljesítményű extruderből állnak.

2. Alacsonyabb ár. Az extrudálásos plexi gyártási eljárásának viszonylagos egyszerűsége és termelékenysége a fröccsöntéses ellenpárthoz képest az anyag és az abból készült termékek költségének csökkentését szolgálja. Specifikus követelmények hiányában az extrudálás akril használható a termék minőségének és megbízhatóságának veszélyeztetése nélkül.

3. Kevesebb formáló erő. Az akrilsav-extrudálás hőformázása során a plexihez képest kissé kevesebb erőfeszítésre van szükség, ami miatt a plexiből készült gömbszerű termékek egyszerűbbé és produktívabbá válnak.

4. A hosszú lemezek készítésének lehetősége. Az extrudálással készített lapok hosszabbak lehetnek az öntött billenőkhöz képest. A standard Plexiglas XT hossza 4 méter, míg a leadott lapok hossza csak 3 méter. Ezenkívül lehetőség van extrudált üregek előállítására, amelyek nem szabványosított hosszabbak. Hosszú szerkezetek gyártásához kevesebb lapot használhat, és minimálisra tudja tartani a ragasztóvarrások számát.

5. Lemezvastagság hiánya. A névleges lemezvastagságtól való eltérés a teljes felületen nem haladja meg az 5% -ot. Ez jelentéktelen az öntött tekercsekkel szemben, amelyek vastagsága 30% -kal eltérhet.

Az öntés és az extrudálás akril összehasonlításával nem lehet azt mondani, hogy az egyik ilyen anyag egyértelműen rosszabb vagy jobb. Mindegyiküknek megvannak a maga előnyei és megtalálja hatókörét. A területükön minden ilyen típusú akril elengedhetetlen.

A létrehozás dátuma: 2015. november 24. Az "Akrilshik"

Megvalósult munka

Plexi hajlítás

Plexi hajlítás: görbült akril panelek készítése

100% öntött akril - előnyök

A fürdők készítésének különféle anyagai közül az öntött akril a legelőnyösebb és leggyakoribb a vízvezeték-piacon.

Az anyag előnyei és megkülönböztető jellemzői

Az öntött akril népszerűsége számos jellemzőnek köszönhető:

 • alacsony hővezetési képesség. A víz egy ilyen fürdőben kb. 1 fokkal kb. 30 perc alatt lehűl, azaz hatszor kisebb az öntöttvas edényének hatszorosánál (minden fokozat vesztesége öt perc alatt);
 • hosszú élettartam. A megfelelő működés mellett az öntött akril fürdő több mint egy évtizede szolgálhat, anélkül, hogy elveszítené eredeti vonzerejét;
 • homogén szerkezet. A kompozit anyagokból készült modellektől eltérően a 100% -os akrilból készült fürdők állandó hőmérséklet-különbségek nélkül deformálódnak, és a felületükön nem keletkeznek forgácsok és mikrotömbök;
 • tökéletesen sík és sima felület. Ennek a minőségnek köszönhetően könnyű gondoskodni a fürdőszobáról, és különböző szennyeződések nem fognak ragadni a felületére;
 • a fürdők gyártásához felhasznált egyéb műanyagokhoz képest az öntött akril 100% -a rendelkezik a legnagyobb felületi szilárdsággal;
 • minõségi öntött akril fürdõk kb. 1 tonna terhelésnek ellenállnak, és nem rosszabbak az öntöttvasból készült vízvezeték erõsségi jellemzõivel szemben;
 • az akril jó hangszigeteléssel rendelkezik - most már nem bosszantja a víz hangja a tálba töltéskor;
 • Az anyag jó kopásállóságot mutat, és számos kémiai vegyület nem érinti.

Akrilfürdő: melyik gyártó jobb?

Függetlenül attól, hogy a lakás milyen jellemzőkkel és azok javításával foglalkozik, a vízvezeték szerelése mindig sok kérdést vet fel. Az egyikük feltétlenül megérinti a fürdőszobát. Leggyakrabban az öreg fürdők már szolgáltak idejüket és azonnali cserét követeltek. Nem lehet többé mosni, és az ilyen hajó általános megjelenése elriasztja a vágyat, hogy mossa le.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a vevők egyre inkább választanak az akril fürdőkre, és az öntöttvas valahol "túl van". Ez a választás meglehetősen érthető. A termékek relatív újsága és a magas költségek ellenére minden nap egyre több támogatója van. A tapasztalatlan fogyasztó könnyen hibát követhet a fürdő kiválasztásakor, és milyen követelményeket kell betölteni egy valóban jó minőségű termékre. Megpróbálunk válaszolni ezekre és más kérdésekre ebben a cikkben.

Az akril fürdők előnyei

Azok számára, akik kevés vagy semmit hallottak az akrilról, megmagyarázzuk: ez egy kompozit polimer anyag. Ez elég könnyű, tartós, és nem félek a hőterhelésektől, a vegyszerek hatásaitól. A legmagasabb szintű gyakorlati tulajdonságok, a környezetre gyakorolt ​​hatások is. Röviden, a tökéletes fürdõanyag! És most - néhány szót az akril fürdők előnyeiről:

 • Alacsony tömeg. Ne feledje, hogy milyen harcban kaptak öntöttvas kádat, vagy dolgoztak a leszerelésen. Az akrilegység többszöröse ugyanazon méretekkel többször. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a telepítést és a szállítást.
 • Minimális hővezető képesség. És ez a funkció vonzó lesz azok számára, akik órákig a fürdőszobában szoktak lenni. Akril elég hosszú ahhoz, hogy megtartsa a víz hőmérsékletét, amelyet elért.
 • Egyszerű működés. Gyakorlatilag minden háztartási tisztítószer alkalmas az akrilfürdő tisztítására. A fő és az egyetlen feltétel - a szerkezet nem tartalmazhat csiszoló elemeket.
 • A gomba és a penészképződés ellenállása. És ez a tulajdonság az akril miatt a biológiai inertség a polimer anyag.
 • Ez ellenáll az emberi testnek és a saját testének nehéz terheinek.
 • Nyilvánvaló dekoratív előnye. Először is, az akrilnak szép fényes fénye van. Másodszor, fehér színben lehet színezni.
 • Ha kisebb kozmetikai hiba fordul elő, akkor mindig javítható.

A tervezők régóta vállalták az akril működését. Napjainkban a hardverraktárak számos megoldást kínálnak, amelyek egyszerűen csodálkoznak. A hagyományos, téglalap alakú kádak aszimmetrikus alakúak. A válogató vásárlók számára ovális fürdők biztosítanak minden szobát.

By the way, néhány akril fürdő ma van felszerelve egy hidromasszázs rendszer. Az értékesítés során érdekes előlapok is találhatók.

Válasszon egy akril fürdőt: mit keres?

Természetesen az akril előnyeit csak egyetlen feltétellel látja el: a megvásárolt termék kiváló minőségű polimerből készül, az összes szükséges technológiának megfelelően. Hatalmas kockázatot jelent a sikeres hamisítás, a jó érték vagy megjelenés elcsábítása. Minden második szállító rosszhiszemű ebben a szempontban.

A hamisítvány megkerülésével kínálunk néhány egyszerű módot arra, hogy megkülönböztessük a valódi akril árut a kétes minőségtől.

 1. Az öntött akril fürdők a legmagasabb minőségűek. És ez egy olyan tény, amelyet semmi esetre sem lehet megtámadni. Ha olyan terméket találsz, amely extrudáló anyagból készült, akkor kevésbé szilárd lesz, és ennek következtében kevésbé tartós. A lapot öntött akril a legjobban a németek, a britek és a hollandok.
 2. 6-8 mm tiszta akril egy csalás. Ennek megértéséhez próbálja megérteni az ilyen fürdők gyártásának jellemzőit. Valójában akril lapokból készülnek, amelyek vastagsága 6-8 mm. Azonban a vastagság megnyomása után felére csökken, azaz 3-4 mm-re. A tetejére felerősítjük a töltőanyaggal ellátott poliésztergyantát. Az olcsó gyártók kicsit más módon járnak el. Magát a terméket maga a költségvetésből ABS műanyagból készítik, majd egy milliméter vastagságú extrúziós akrilral furnérozzák. Kint van egy megerősítő vegyület. A hamisítvány azonosításához gondosan nézze meg az anyag vágását. Láthatja azonnal a háromrétegű struktúrát.
 3. Vékony anyag és rossz szag? Ne vegyél egy fürdőt! Egy kis kattintás a felületen - ha "játszik", ne vásároljon. Hasznos lehet a termék ellenőrzése, hogy a könnyű minőségű anyagok ne legyenek ragyogtak. Nos, ha kemény vegyi szagot hall, az "ál-akril" kád nem érdemli meg a figyelmet.

A legjobb külföldi gyártók (márkák) az akril fürdők

Európában több tucat cégek vesznek részt a vízvezeték- és akrilfürdők gyártásában. Azonban csak a bevált márkák listáját mutatjuk be.

 • VAGNERPLAST. A cseh cég, amely az európaiak közül elsőként, elkezdte az akril fürdők gyártását. Termékei szinte bármilyen méretűek és konfiguráltak, 100% öntött akrilöt használnak. Minden termékre garancia vonatkozik 10 évig.
 • RAVAK. Egy másik gyártó a Cseh Köztársaságból. A fürdők és a kiváló minőség sokféleképpen végeztek munkát - a kontinens RAVAK fürdőkádjait leggyakrabban vásárolják.
 • ALPEN. A fürdők minőségét az osztrák gyártó garantálja. Ez viszonylag új a piacon, de már sikerült tiszteletet tartania, és vezető pozícióba került.
 • RIHO. A csehországi gyártelepekkel a RIHO Hollandiában regisztrált. Termékeik mindig is különböző eredetűek voltak. Ugyanakkor a vállalat megjelenése nem befolyásolta a teljesítményét.
 • POOLSPA. A spanyol gyártó nem szünetel csodálkozni a különféle termékekkel. Márkás chipje - a legmodernebb fejlesztések a vízvezeték területén. A spanyolok sokat tudnak nemcsak akril fürdőkről, hanem kiegészítőkről is.

Az orosz gyártó akril fürdők: melyik jobb?

Nem tudhatjuk megemlíteni az akril fürdők hazai gyártóit. Minőségi termékeik nem rosszabbak az európai modelleknél.

 • Aquanet-orosz. A vállalat kiváló minőségű és meglehetősen rugalmas árpolitikát ötvöz. Ez lehetővé teszi egy AQUANET fürdő megvásárlását egy közepes jövedelmű család számára is. A termékek széles skáláját minden vásárló számára tervezték.
 • 1MARKA. Egy fiatal cég, amely viszonylag rövid idő alatt képes volt meghódítani a piacot. A fürdőkészítéshez csak a német "akril" plexiüveget használták, ami kétségtelen minőséget jelent.

Megemlítheti a hazai cégek, mint a BAS és a kínai TEIKO gyártó. Ezen vállalatok termékei szintén pozitív visszajelzést érdemelnek.

Bath összehasonlítás: az akril jobb (videó)

Összefoglalva. Ha akril-fürdőt szeretne vásárolni az elkövetkező hetekben vagy akár napokban, ne rohanjon a termék alacsony áron történő megvásárlásához. Előnyben részesíti a bevált gyártót - és olyan minőségi terméket kap, amelynek szolgáltatását évekig vagy akár egy évtizedre is kiszámítja.

Anyagok akril fürdők gyártásához

Amikor akril kádat vagy zuhanyt választanak, nagyon gyakran a vevő nem is gondol arra, hogy mit csinálnak, mert megjelenésükben ugyanazok. Ez nem teljesen igaz. Gyakorlatilag a szakembereinknek gyakran olyan helyzetet kell felvenniük, ahol az ügyfél kérni kívánja a karcolás eltávolítását a kád vagy a kabin felszínén, amely a működés során keletkezett. Ez a legtöbb esetben lehetetlen. És miért:

A fürdés megjelenése és ereje szempontjából a legfontosabb az az anyag, amelyből készült. Jelenleg a következő anyagok ismeretesek hőre lágyuló műanyagból fürdők termeléséhez: akril lap, kvarner, műkő.

Az akrilfólia fürdők a leggyakoribbak, vákuumformázással készülnek, majd poliészter gyanták felhasználásával szálkás üvegszálas műanyaggal megerősítik. A formázólap kétféle lehet: 100% öntött akril lap vagy "szendvics" ABS / PMMA. Tekintsük ezeket az anyagokat részletesebben:

1. Az anyagok szerkezetének különbségei.
- 100% akril lap - az akril réteg vastagsága 4-5 mm, az anyag egyenletes a vastagság teljes vastagságában. Egy közös producer a Lucite International Inc. (England).
- ABS és PMMA együttes extrudálásával kapott "szendvics" ABS / PMMA (akrilnitril-butadién-sztirol / polimetil-metakrilát) lemez. Az akril réteg vastagsága mindössze 0,4-0,5 mm (a kínai gyártóknak 0,2 mm lehet), azaz csak 5-10%, és a fő vastagsága (90-95%) az ABS műanyag, amelynek fő hátránya alacsony keménység (könnyen karcolódott). Az anyagból készült akril fürdők (akár orosz gyártmányú) 70% -a és a kínai gyártású fülkékhez készült raklapok / falak készülnek. Készült különböző gyártók, az egyik legjobb Senoplast (Ausztria).

Vizuálisan lehetetlen megkülönböztetni a két anyagot a késztermékben egymástól, ezért kérdezze meg az eladótól, hogy milyen anyagból készül a fürdő, és figyeli a fürdő fedélzetén lévő vágást.

Ábra. 1. Az anyagok szerkezetének különbségei.

2. Az anyagok eltérő felszíni szerkezettel rendelkeznek:
- 100% öntött Akril - a legmagasabb felületi szilárdság minden típusú hőre lágyuló műanyagból. Ez az akril fürdő felületének keménységét és szilárdságát, kopásállóságát és nagy kémiai ellenállóképességét biztosítja. Az akril jó fizikai, mechanikai és elektromos szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, fiziológiailag ártalmatlan és ellenáll a víznek és a biológiai közegeknek. A fényes, nem porózus felület védi magát a szennyeződéstől és megelőzi a baktériumok kialakulását.
- ABS / PMMA - "durva" felületi szerkezettel rendelkezik.

Ábra. 2. Tekintse meg az elektronmikroszkóp alatt a két anyag felületi profilját.

3. Az anyag tágulása különböző fajtájú jellemzői a fűtés során.
Tekintettel arra, hogy az ABS / PMMA lapot kétféle műanyag ABS és PMMA együttes extrudálásával nyerik, amelyek az anyag fűtése és hűtése során különböző tulajdonságokkal rendelkeznek a fürdés során, ABS / PMMA-ból készültek, és a PMMA felszíni rétege gyakori hőmérsékletváltozással mikrotömbök, amelyekben a szennyeződés felhalmozódik. A fürdő teljesítménye nem romlik, de a fürdő megjelenése jelentősen változik. A 100% -ban fröccsöntött ACRYLA fürdőrészek egyenletesek az anyag vastagságában és megőrzik megjelenésüket az egész életciklus alatt.

Ábra. 3. Az anyag állapota 20 fűtési és hűtési cikluson keresztül, 20 ° C és 75 ° C között.

4. Az anyagok különböző karbantarthatósága:
100% -os öntött ACRYLA fürdő - 3-5 évig tartó művelet után, ha szükséges, a fürdők felületét feltűrt körkörösen polírozhatja. A fürdő új lesz.
ABS / PMMA fürdő - az akril felületi rétege nagyon vékony, így pozitív eredményt érhet el csak olyan sekély karcolásokkal, amelyek kisebbek, mint az akril réteg vastagsága. A mély karcolások eltávolítása a fürdő őrlésével az akril védő réteg eltávolítása és a sárga foltok megjelenése felé vezet.

5. Az anyagok különböző használati feltételei:

A 100% -os öntött ACRYLA-ból készült fürdő 10 éves.
ABS / PMMA fagyasztó kádak - 3-5 év.

Quaryl (Quaryl) - a legújabb szintetikus anyag, kvarc és akril keverék.
A Quaril tulajdonságai az akril és a kvarc keménysége. Az anyag szilárd, nehéz, műanyag, alacsony hővezetőképességű, a kvarner egyedülálló tulajdonságai lehetővé teszik nemcsak a kád számára az akrilhoz hozzáférhetetlen formát, hanem jelentősen növeli belső térfogatát is. A Quarilla nem igényel akrilfólia fürdőhöz szükséges megerősítést. A fürdő öntéssel készül. A Quarilla fürdők nehezebbek, mint az akril, de még mindig könnyebbek, mint az öntöttvasak.
A kvarcfürdő belső elmozdulása nagyobb, mint az azonos méretű akrilé. Jól és egyértelműen beépül a dobogóra, keménységének köszönhetően a kvarc fürdők lehetővé teszik, hogy a tervezés során egyértelműbb vonalakat használjunk, anélkül, hogy a hajlított műanyagok kereksége lenne benne. Ennek köszönhetően a legmerészebb tervezési ötletek is lehetségesek. Szinte lehetetlen károsítani a kvartilis felületét: a fürdőbe eső tárgy nem hagy nyomot ezen az anyagon. De ha a kár bekövetkezik, akkor a kvarcfürdő helyreállítása nehezebb, mint az akril. És a fürdők ára a kvarárból sokkal magasabb, mint akril.

Készítmények mesterséges kőből. Mesterséges kő - homogén, homogén, a mélységben, az alumínium-trihidrát keverékéből áll, akril-poliészter gyantával és természetes színezékekkel módosítva. Az anyaghoz előre kalibrált és különböző színű színes szemcsék kerülnek, így az anyag eredeti megjelenést és anyagi szerkezetet eredményez. Így ez a szokatlan anyag ötvözi a szépséget, a higiéniát, a fényérzékenységet, a hőállóságot, a színezékek és a legagresszívebb tisztítószerek hatását és a károk könnyű javítását otthoni rögtönzött eszközökkel. Megfelelő működés esetén a mesterséges kőfürdő legalább 20 évig tarthat. A fő hátrány az akril árhoz képest.

A fenti anyagok bármelyikének fürdőjéből választhat, úgy dönt. Legelőnyösebb a 100% -os akril lap, mind az ár, mind az élettartam során. Ezt a különleges anyagot ajánljuk.

(C) A.V. Salomatin

használt fotók az Akrilan füzetekből

az anyag újranyomtatásánál az oldalra való hivatkozás kötelező, más oldalakon történő elhelyezésekor meg kell említeni a szerzőirodalmat.

Akril anyag 2010.10.29, 22432 megtekintés.

Top 10 akril fürdő - a gyártók rangsorolása

Az akril fürdők legjobb gyártóját számos paraméter határozza meg:

 • A cast akril konstrukciók (lengyel, spanyol vagy cseh termelés), a kevésbé tartós extrúziós termékek kiváló minőségűek. A népszerű modellek (Riho, Bass) gyártása a 6-8 mm-es rétegű akril lapok technológiáján alapul. A vastagság kialakításának folyamata 3-4 mm-re csökken. A gyártáskor poliuretán vagy poliészter gyantával megerõsítik a töltõanyagot.
 • A kiváló minőségű anyag hófehér színű, tökéletesen egyenletes, sima bevonattal rendelkezik, fényes ragyogással. Az építkezés két réteg anyagból áll: akril és poliuretán. Fontos figyelni a külső teljesítményre. A hővezető képesség csökkentése érdekében a kiváló minőségű konstrukciókat (pl. Poole Spa, Kolo, Ravak) sima bevonattal és sötét árnyalattal rendelkező poliuretánnal kezeljük. A fürdőkészítés költségeinek megtakarítása érdekében az egyes gyártók étergyanta és üvegszál keverékét állítják elő.

Gyakorlati ajánlások

Hogyan lehet megtudni az alacsony minőségű termékeket?

 • A nyomás következtében a bevonat "játszik", ami az anyag minimális vastagságát jelzi.
 • A "clearance" ellenőrzésénél a kiváló minőségű akrilfalak nem égnek.
 • A hamisítványok kimagasló kémiai szaggal rendelkeznek.
 • Az anyag vágása során ez az akrilfürdő megszünteti a háromrétegű szerkezet jelenlétét.
 • A keret típusa. A minőségi keretek egyenként vannak kialakítva minden fürdőhöz és állítható lábakkal vannak ellátva, és a sarokba helyezzük a támasztékokat. A keretnek a tálca oldalai alá történő beszerelésekor alacsony minőségű termékek állnak rendelkezésre.
 • További jellemzők. Az importált termékek vásárlása hidro- és aero masszázzsal, kromoterápiával és háttérvilágítással 20-30% -kal drágább lesz a hazai modellekhez képest. A megtakarítás érdekében sok fogyasztó választja ki a Kolpa cég termékeit, amely alacsony költségű és jó minőségű hidromasszázs rendszereket állít elő.
 • A termékek formája. Az akril tálak összetettebb és szokatlan konfigurációja minél nagyobb a vékony polimer lemezek gyártásának valószínűsége. Márkás termékek vásárlásakor készen áll arra, hogy magas árat adjon a nem szabványos modellekhez.
 • Leeresztés és túlfolyás. A híres márkák nem mentenek a leeresztő szerkezetekre, félautomata nyitó és záró mechanizmussal felszerelnek sárgaréz szifonokat.

Gyártók értékelése

Ravak (Ravak) Csehország

A márka fejlődésének rövid története van, a cég 1991-ben alakult, de a francia tőke kezdeti infúziója lehetővé tette a high-tech termelés és kifinomult formatervezés elérését.

A Ravak akril kádak négyszögletes, ovális, szögletes vagy aszimmetrikus kialakítással vannak ellátva. A katalógusban hidromasszázs, fejtámlák, csúszó függönyök, stb. Vannak. A termék paraméterei alapján a tálak egy vagy két felhasználót tartalmaznak.

Ravac fürdők előnyei:

 • Erő. Az innovatív gyártási technikák biztosítják a fűtési akril lemezek differenciálását, hogy ugyanazt a falvastagságot (5-6 mm) fenntartsák. A fürdő aljzatához üvegszál van, ami merevséget és szilárdságot biztosít. A szerkezetek képesek ellenállni a megnövekedett terhelésnek. A lapok vastagsága látható a tálca oldalainak élei mentén, valamint a megerősítő rétegeknél - a termékek megvásárlásakor ügyelni kell a falak bejelentett vastagságára.
 • Nagy termékcsalád. A BeHappy és az Avocado az aszimmetrikus modellek kényelmes és kompakt formáinak köszönhetően vezető szerepet tölt be az értékesítésben, ami lehetővé teszi a kis helyiségek helytakarékos megtakarítását.
 • Exkluzív lehetőségek keresése esetén az ideális megoldás az ultramodern New Day modellek vagy a szimmetrikus Gentiana betűkészletek, melyek egy negyed negyedben kerülnek bemutatásra.
 • A fürdőszerkezeteket lágy, homorú panelek jellemzik.

A negatív jellemzők közé tartozik az egyedi modellekhez (pl. A Triangle 150) tartozék hiánya és a magas ár.

Cersanit (Сersanit) Lengyelország

Téglalap alakú vagy aszimmetrikus - a lengyel Cersanit cég akrilfürdõinek megvásárlása azt jelenti, hogy 100% -os bizalmat kap a kiváló minõségû termékek és stílusos design tökéletes kombinációjának kiválasztásáért.

 • A teljes modellcsalád megfelel az európai minőségi előírásoknak, amit nemzetközi tanúsítványok és sikeres minősítések igazolnak.
 • Nagy szilárdságú értékek érhetők el a kettős erősítés miatt, ami megerősíti a szerkezetet, és lehetővé teszi számunkra, hogy 10 év garanciát nyújtsunk.
 • A szerkezetgyártás alapja egy kiváló minőségű akril "Lucite" egészségügyi betét.
 • Sima, a bevonat kiküszöböli a pórusok jelenlétét, könnyen tisztítható és kellemes tapintású, ellenáll a tisztító reagensek hatásának.
 • A Cersanit fürdőkészüléket kiegészítő elemekkel lehet felszerelni: korlátok, dekoratív panelek vagy kényelmes fejtámla.

A negatív jellemzők közé tartozik a 4 mm-es réteggel rendelkező modern antibakteriális akril használata, amely kizárja a hidromasszázs berendezések felszerelésének lehetőségét.

A mérettartomány 40-45 cm mélységű termékeket, szélesség 110 cm-ig terjed (150 - a sarokstruktúrákhoz), hossz - akár 170 cm.

A tál elhelyezésének típusa alapján számos lehetőség van:

 • közvetlen (hagyományos modellek);
 • 45 gramm szögben;
 • 30 fokos szögben. (bal és jobb oldali telepítés);
 • aszimmetrikus (Nano sorozat, Lorena).

A főbb szempontok közé tartozik a bal vagy a jobboldali elrendezés, az oldalsó beépített ülések jelenléte, további hely a fürdőkészülékek elhelyezése tekintetében. A katalógusban háromdimenziós modellek vannak.

Kolo (Kolo) Lengyelország

A teljes modellcsalád 5 mm vastagságú akrilból készült. A szerkezeteket sima antibakteriális bevonattal, magas hőszigetelő tulajdonságokkal különbözteti meg. A lengyel termékek a könnyűség és a formák sokféleségére figyelhetők meg. A modellcsalád téglalap alakú, szögletes, aszimmetrikus és ovális kivitelű termékeket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a tervezési döntések megvalósítását. Például egy konzervatív modell kiválasztásakor az ideális lehetőség lenne az Aqualino sorozat vagy a Primo. A tavaszi termékek jól illeszkednek a futurisztikus stílushoz.

A sorozat magába foglalja a tömörített Avkalino (Aqualino) vagy Primo (Primo) modelleket, a Relax sorozat és a Laguna Laguna elegáns terveit. A termékek magas megbízhatóságát a holland minőségi szabványok (KIWA) és a német (DIN) alapján ítélik meg, a modelleket az ISO 9002 szabványnak megfelelően állítják elő.

A negatív pontok közé tartozik a hidromasszázs felszerelésének elégtelen kegyetlensége.

Poole Spa (Medencefürdő) Spanyolország

A Roca gazdaság (Spanyolország) része a Pool Spa cég, amely a korszerű és kifinomult vízhasználati módokon alapuló hidromasszázs tálak fejlesztésével foglalkozik. A fejlesztési folyamat figyelembe veszi a terápiás és kozmetikai jellemzők pontos tudományos ismeretét, amely lehetővé teszi számukra, hogy egészségügyi berendezésként jellemezzék, elegáns tervezőhéjba zárva.

Mi az aggodalom az egészségért, milyen célra használják a PoolSpa hidromasszázs készüléket?

Az akadémia vagy a hidroterápia a fizioterápia és a stimuláció osztódása a víz külső felhasználásán alapul, különféle formákban: folyékony, szilárd és gáznemű. A hidroterápia elve a megfelelő vízhőmérséklet-szabályozás és a hidrosztatikus nyomás megválasztásában rejlik.

Ideiglenes hidromasszázs hatás:

 • 5 perc elteltével biztosította a pulzusszám és a vérnyomás normalizálódását.
 • 10 perc elteltével a perifériás vérkeringés stabilizálódott.
 • 15 perc múlva az izmok relaxációját, az anyagcserét növeli.
 • 20 perc múlva - a fájdalom átmeneti csökkenése, az Aquatec akril kádak hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.

Akril medence A fürdőszobák krómterápiával vannak osztva:

Geleoterápia - természetes fény és ultraibolya kezelés.

Aktynoterapię - radiális, infravörös vagy UV sugarak mesterséges forrása. A színes megoldások létrehozásának alapja a különféle rezgési frekvenciájú (400-700 nanométeres) fénysugarak ellátása. A színek terápiás hatása lehetővé teszi, hogy az alábbi hatásokat hozzárendeljük:

 • A kék háttér enyhíti a fájdalmat.
 • A sárga szín javítja az egészséget.
 • A piros stimuláló hatású.
 • A zöld visszaállítja a belső egyensúlyt.

A pozitív tulajdonságok magukban foglalják a Lucit akril felületi szilárdságának magas jellemzőit, ami garantálja a biztonságot és a tartósságot. A fogyasztók számos kiegészítő felszerelést kínáltak: krómozott fogantyúkat, fejtámlákat, zuhanyfüggönyöket stb. Ezek harmonikusan működnek együtt a fő kialakítással, díszítik és vonzzák a figyelmet. A mínuszok között megemlítjük a magas költségeket.

Riho (Hollandia)

A gyűjtemény több, mint 100 termékből áll, bordás fenékkel, csúszásgátlással. A design-fejlesztés alapja a LUCITE-tól 6-8 mm vastagságú öntött akril. A 6 mm-es réteggel ellátott lapok 300 l, 8 mm-es fürdőkád kialakításához használhatók 300 l-es edényekhez. Minden termék poliészter üvegszálas, erősített alsó szerkezettel van megerősítve. A hidromasszázs rendszerek SIREM berendezéssel vannak felszerelve (Franciaország), eszközöket használnak a teljes vízelvezetésre. Termékgarancia - 10 év.

A legjobb gyártók Oroszországban

Akvanet

A vállalat már 1997 óta gyárt vízvezetékeket. Ez idő alatt megalapozottnak bizonyult, mint az egyik legjobb termék, amelynek modern kialakítású, változatos formája és mérete. A modellek az alacsony áron különböznek a külföldi analógoktól.

A minták kiválasztását szimmetrikus és aszimmetrikus alak képviseli. A falra szerelhető standard téglalap alakú termékek mellett a katalógus nagy sarokkáddal rendelkezik. Rendkívül korlátozott helyiségű fürdőszobákba illeszkednek.

A teljes modellcsalád kiváló minőségű akril alapú, amely hosszabb ideig megőrzi a hófehér árnyalatot és ellenáll a károsodásoknak. A termékek magas hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek.

2007 óta az Aquanet közös fürdőfejlesztési vonalat indított a híres Kolpa gyártóval. A Kolpa San fürdők magas színvonalú és széles körű árkategóriájúak széles körben népszerűek a piacon.

Hidromasszázs modellek

A katalógus tartalmaz aero-masszázzsal és hidromasszázzsal felszerelt modelleket. Ezeket a fogyasztói preferenciák szerint választják ki. A krómterápiához, a víz alatti megvilágításhoz, a fejtámlákhoz, a fogantyúkhoz és egyéb könnyű kezelhetőségű tartozékokhoz felszerelhetők.

1MARKA

Az # 1-es oroszországi márka, amely gyorsan felértékelődött a hazai vásárlók körében, köszönhetően a német 100% -os öntött akrilból kifejlesztett termékek 10 éves garanciájához. Az 1Mark cég az akril fürdők széles választékát mutatja be a különböző beltéri és igényes vásárlók számára:

 • téglalap alakú fogantyúk;
 • saroktermékek;
 • eredeti aszimmetrikus modellek;
 • dupla pezsgőfürdő;
 • kompakt mély tálak.

A rengeteg ajánlat közül a felhasználók választhatnak bal és jobb típusú telepítésű termékeket, kis méretű modelleket és üléses tálakat. A fürdők mérete 120 és 190 cm között változik.

A hidromasszázs fürdők gyűjteményét számos lehetőség kínálja:

 • Szögletes.
 • Corner.
 • Aszimmetrikus.
 • Round.

A kifinomult formák és a fényes ragyogás hófehér színű mintákból elegáns bútorokká válik, a következő pozitív tulajdonságokkal:

 • Nagy hő kapacitás 100% öntött akril, amely lassú vízhűtés és a meleg érzés az érintés.
 • Nagy ellenállóképesség a korrozív alakzatoknak és a kémiai reagensek hatásának.
 • A szerkezet sértetlenségét a fürdő fényes bevonata feloldja folyékony akril és őrlés segítségével.
 • A sima bevonat meggátolja a baktériumok felszínét a felületen, így a szennyeződést könnyen vízzel le lehet mosni.
 • A tálca megerősített élei kiküszöbölik a deformálódás lehetőségét saját súlya alatt, és adják a szerkezeteknek egy adott erősséget.

Mennyibe kerül a fürdő? Az akril árai valamivel magasabbak, mint az öntöttvas vagy acél analógok árai, azonban költségüket teljesen kompenzálja a 100% -os öntött akril kiváló minőségű.

Egy adott modell kiválasztásakor a gyártó további felszerelést rendel:

 • hidromasszázs eszköz;
 • aero masszázs rendszer;
 • hátmasszázs ("Shiatsu");
 • lábmasszázs;
 • színterápiás;
 • RGB háttérvilágítás.

A cég német öntött akril plexiüveget használ a gyártás alapjaként. Ez jelzi a termék magas minőségét: a fürdő nem sárgul és nem karcolja meg. Az egyéb pozitív tulajdonságok mellett a szerkezetek megkülönböztetett, megerősített oldalai is vannak: a robusztus keretek akár 1 tonna össztömegig is elviselhetőek.A eltávolítható panelek rugókkal vannak ellátva az egyszerű telepítéshez. A gyártó garanciája - 10 év. Az egyetlen baj, a tulajdonosok szerint, egy vegyi illat jelenléte.

H2O fürdő

A hazai H2O modellek vezető helyet foglalnak el a forró kádak között, szögletes, téglalap alakú vagy nem szabványos kivitelben. A szerkezetek gyártása olasz berendezéseken történik. A teljes modellcsalád megfelel az egészségügyi és higiéniai előírásoknak. A katalógus egyszemélyes és kétszemélyes termékeket tartalmaz, amelyek fejtámlával vannak felszerelve.

A hidromasszázs márkájú H2O kádak környezetbarát anyagokból készülnek, az összetevők megfelelnek az európai előírásoknak, és az akrilt az osztrák Senoplast gyártja. A stílusos és modern teljesítmény sikeresen kombinálható a funkcionalitással. Minden modell "túlcsordulás-túlfolyó" rendszerrel és előlapgal van felszerelve.

tarajos gőte

A Triton fürdőket 12 évig fejlesztették ki. Az építmények minőségi bizonyítványokkal értékesítésre kerülnek, és szigorú tesztelésen esnek át, többfokozatú minőségellenőrzésen. A TM "Triton" az osztrák "SENOPLAST" minőségi "SENOSAN-3000" akril lapok tervezésénél használható. A SENOPLAST alapítója Wilhelm Klepsh, aki 1958-ban gyártotta az első extrudált lapot (magasfényű polisztirol termék), és már 1972-ben elindította a koextrúziós polimer ipari fejlesztését egészségügyi felhasználásra. A "SENOPLAST" egészségügyi akril panelek nagy ellenállóknak bizonyultak a maró és kémiai hatásokkal szemben, antibakteriális tulajdonságaik, fokozott ellenállása van az infravörös és UV sugaraknak.

A fürdők merev keretekre vannak szerelve, amelyeket acélprofilos panelekből fejlesztettek ki, amelyek nagy erőt és könnyedséget biztosítanak a termékeknek. A termékkeret nedves környezetben történő felhasználásra készült, minden fémtermék horganyzott vagy alumíniumból és rozsdamentes acélból készült. A sarokban kialakított forma alakja, aszimmetrikus és téglalap alakú. A Triton fürdők mellett a vezető európai márkákból származó hidromasszázs és aero masszőrök is felajánlódnak - a Sirem (francia termelés), az Espa (spanyol cég), Koller (osztrák fejlesztő). A "Triton" akril fürdők széles választékát tartalmazza a legkisebbek közül: a Lou-lou vagy Iris fürdő, a Lisa, a legnagyobb - Atlant, Respect, Oscar és Sonata.

A Bas 15 éves tapasztalattal rendelkező gyártó. A termékcsalád több mint 30 fajta akril fürdőt tartalmaz. A termékfejlesztés folyamatában infravörös fűtési zónák alkalmazásával. A megerősítési folyamatot két módszerrel végezzük:

 • A standard változatot poliésztergyanta és üvegfonal alapján fejlesztették ki.
 • Az olasz technológia nagy sűrűségű poliuretán hab felhasználásával jár.

A technológiák ilyen kombinációja lehetővé teszi a nagy szilárdságú fürdők megszerzését. Amit az idő és a fogyasztók megerősítenek.

Az akril fürdők kiválasztásánál ne rohanjon, és ne előnyben részesítse az alacsony árkategóriájú mintákat. A bevált gyártók termékeinek megválasztása során az ügyfelek minőségi modelleket kapnak, amelyek évekig tartanak.